De Costa Blanca


Micro-klimaat

De streek geniet van een uitzonderlijk microklimaat: 320 dagen zon per jaar zijn zeker geen uitzondering, dus immer zonnige zomers en zachte winters. Zon, zee, strand en een heerlijk klimaat zullen je rust en vakantievreugde geven. Door de lage luchtvochtigheid voelt het in de zomer ondanks de flinke hitte van ruim 30° toch aangenaam aan. Overwinteraars kunnen er genieten van een gemiddelde temperatuur van 16 à 18° en van 6 à 7 uren zon per dag. Je kunt er derhalve bijna het hele jaar door buiten leven. 

Gezondheid

De streek onder Torrevieja (La Zenia) noemt men niet voor niets de Costa Calida , letterlijk de "Hete Kust". Dit gunstige microklimaat heeft bovendien volgens wetenschappers een bijzonder positieve invloed op de gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de ruime streek rond Torrevieja uitgeroepen tot de gezondste van heel West-Europa en tot één van de gezondste ter wereld. Het zachte microklimaat met de beschermende bergruggen, de invloed van de zee en de zoutmeren en vooral de afwezigheid van een vervuilende industrie liggen beslist aan de basis hiervan. Mensen die lijden aan astma, reuma of arthrose, ja zelfs patiënten met huidaandoeningen kunnen in het klimaat van de Costa Blanca een aanzienlijke verbetering van hun gezondheidstoestand verwachten. 

Voor iedereen!

Genieten van de witte kleur die overheerst aan de kilometers lange kuststrook. Heerlijk zonnen op de uitgestrekte zandstranden of liever een middagje snorkelen of duiken? Van boomgaarden met amandel- en fruitbomen tot aan zandvlaktes en zoutpannen, een vakantie aan de Costa Blanca heeft het allemaal. Ontdek interessante steden zoals Alicante, Murcia, Cartagena of het kleine bergdorpje Guadalest of laat de kinderen zich uitleven in een van de attractie-, water- of safariparken.